GZB-dagboek 'Een handvol koren' 2024

Een waardevol dagboek voor jong en oud!

Een handvol koren is niet alleen een waardevol dagboek met maar liefst twee overdenkingen per dag: één voor volwassenen en één voor jongeren, maar de winst (zo'n €271.000 per jaar) komt ook nog eens ten goede aan de wereldwijde versprijding van het Evangelie
Alle reden dus om het boekkje ook dit jaar te bestellen.
Voor degenen die het boekje niet kennen: u kunt hier een paar voorbeelden downloaden.
Wilt u het dagboekje bestellen, stuur dan een mail naar: zecnieuwland@gmail.com.


We steunen hiermee het werk van Natalya Stoykova. Natalya is twee jaar geleden in Nieuwland geweest om iets te vertellen over haar werk. Natalya werkt in Burgas.
Burgas wordt omgeven door allerlei kleine dorpjes waar vooral Bulgaarse, Turkse en Roma vrouwen het werk doen. Het leven is hier niet makkelijk: er is weinig werk, jongeren en gezinnen trekken weg en er is nauwelijks een sociaal vangnet. In de meeste dorpen zit een moskee maar geen kerk. In steeds meer dorpen ontstaan kleine, christelijke gemeenten dankzij het werk van een groepje Samaritaanse Vrouwen.
Dankzij deze steun kunnen zij met regelmaat de dorpen bezoeken, hoop en steun aan vrouwen bieden, bijbels en bijbelstudiematerialen uitdelen, samenkomsten organiseren en praktische hulp bieden. In de afgelopen jaren zijn door hun werk gemeenten ontstaan in verschillende dorpen. Veel van deze gemeenten zijn nog jong, heel klein en komen vooral thuis bij elkaar. Het werk van de vrouwen vraagt veel tijd en geduld. Toch zetten zij zich vol energie in en zien zij vrucht. 


 
terug